Home Praktijk Logopedie Vergoedingen Aanmelden Contact Links
Logopedie Nieuwland Logopedie Nieuwland
Logopedie
Eten-drinken-slikken
Stem
Spraak
Taal
Gehoor

Wat is logopedie?

 

Logopedie is meer dan spraakles

Wie denkt dat een logopediste alleen maar kinderen behandelt, heeft het mis. De logopedistes van Logopedie Nieuwland behandelen mensen van alle leeftijden met problemen binnen de communicatie in de meest brede zin van het woord.

Logopedie heeft als doel het verbeteren en/of vergemakkelijken van de communicatie; zowel verbaal (met woorden) als non-verbaal (met gebaren, mimiek en houding). Maar ook problemen op het gebied van de (zang)stem of de adem worden bij ons behandeld.

Communicatie is meer dan spreken (uitspraak-taal) alleen. Communicatie omvat vele uitgangsvormen, waaronder taal, lezen en schrijven, gebaren, spraakafzien (vroeger vaak liplezen genoemd) en eventueel ondersteunende communicatiesystemen. Naast de communicatie zelf houdt de logopediste zich ook bezig met de voorwaarden voor goede communicatie zoals: auditieve en of gehoorproblemen, problemen met de ademing (zoals bij hyperventilatie of astma), stemproblemen, presentatievaardigheden, eten en drinken, slikken en (afwijkende) mondgewoonten (zoals duimzuigen, open-mondgedrag, kwijlen). Ook problemen met de zangstem of de beroepsstem kunnen bij en door ons worden behandeld.

 


Bekijk de film NVLF: Dankzij de logopedist

Logopedie Nieuwland • Zeldertsedreef 11-B • 3824 EJ Amersfoort • T 033 463 43 09 • praktijk@logopedienieuwland.nl
©2014 Logopedie Nieuwland Webdesign: Marc Verburg | Fotografie: Jack Tillmanns